Geschiedenis

Begin 1980 is door een aantal enthousiastelingen, voornamelijk uit Ruiterclub Imbosch, een rijhal gebouwd, met als doel tegen een zo laag mogelijk tarief overdekt te kunnen rijden. De rijverenigingen en ponyclubs uit de gemeente Rheden konden hiervan gebruik maken. Deze verenigingen waren: LR de Middachtenruiters; LR Velp en omstreken; RC Imbosch; PC De Sprengenruitertjes; PC de Posbankruiters; Vereniging Vrienden v/h Aangespannen Paard Velp e.o (VVAP).
 
Gezamenlijk hebben zij Stichting Manege de Spreng opgericht. Deze stichting is samen met een aantal participatiehouders eigendom van de accommodatie. Het stichtingsbestuur bestaat uit afgevaardigde bestuursleden van alle aangesloten verenigingen. De accommodatie wordt in stand gehouden via zelfwerkzaamheid en vrijwilligers, om op die manier de kosten zo laag mogelijk te houden. 

De accommodatie is in 2001 uitgebreid met een 2e rijhal, waarbij ook de foyer is vergroot, zodat we op hippisch gebied meer kunnen bieden. Er worden veel paardenevenementen en concoursen georganiseerd en in de zomerperiode worden er gedurende 8 weken ponykampen gehouden. Alle aangesloten verenigingen hadden allemaal een eigen verenigingsbestuur. Omdat het steeds moeilijker werd een vacature in een bestuur op te vullen, werd voorgesteld de krachten te bundelen en tot fusie van de verenigingen over te gaan. In 2005 is PPSV de Spreng opgericht en hebben LR de Middachtenruiters, RC Imbosch, PC de Sprengenruitertjes en PC de Posbankruiters zich verenigd tot deze nieuwe vereniging. LR Velp e.o. en VVAP hebben niet gekozen voor de fusie.

Stichting Manege de Spreng kent dus nu drie aangesloten verenigingen.

Image
Image
Image

Bezoekadres

Buitensportcentrum De Spreng
Priesnitzlaan 17
6957 DD Laag-Soeren
info@buitensportcentrumdespreng.nl