Onze omgeving "De Veluwezoom"

Manege De Spreng ligt direct aan het Nationaal Park de Veluwezoom.
Zonder wegen over hoeven te steken of langs wegen op te moeten rijden, stapt u met uw paard of pony binnen 200 meter de bossen in. 
Het Nationaal Park Veluwezoom is eigendom van de Vereniging van Natuurmonumenten.

Het is met 5.000 hectare een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in Nederland.

Je vindt er uitgestrekte bossen en heidevelden, restanten stuifzand en landgoederen. In 1930 werd Veluwezoom het eerste Nederlandse Nationaal Park. 

Via de site van RuiterenenMennen.nl kunt u alle ruiter- en menpaden rond de manege zien en zelf routes maken. Naast de locale ruiterroutes ligt de manege aangesloten aan de Veluwe Trail. Veluwe Trail is een van de meest bekende lange-afstands-route voor ruiters en menners in Nederland. 

De Veluwe Trail bestaat uit een doorgaande route en een 9-tal dagtochten (variërend in lengte van 25 tot 35 km), samen goed voor ruim 500 km bewegwijzerde route die zowel voor de ruiter als de menner geschikt is. Bij de Stichting Hippisch Toerisme Nederland is de routegids Veluwe Trail verkrijgbaar

In het Nationaal Park Veluwezoom geldt een vergunningsplicht voor ruiters en menners. Deze vergunningen kunnen door Manege de Spreng verzorgd worden.

Van de omgeving is een gedetailleerde kaart met fiets, wandel en ruiterroutes van Natuurmonumenten/ANWB beschikbaar. Deze omvat het gebied Deelerwoud, landgoed Schaarsbergen, bosgebied ten noorden van Arnhem, Rozendaal, Rheden, de Steeg, Dieren, Laag Soeren, Eerbeek. Op de kaart staan ruiterpaden en menpaden aangegeven in de gebieden Koningsheide, Landgoed Schaarsbergen, Waterberg, Nationaal Park Veluwezoom waaronder Rozendaalse Veld, Terletse Heide, Rheder Heide, Loenermark , Posbank, bosgebied rond Laag Soeren. Het Deelerwoud is niet toegankelijk voor paarden.

Bezoekadres

Buitensportcentrum De Spreng
Priesnitzlaan 17
6957 DD Laag-Soeren
info@buitensportcentrumdespreng.nl